fbpx
Петък, 11 Април 2014 15:47 Written by 

Седмица на превенцията и партньорството в общините Сандански, Кресна...

Снимка на новия пожарен автомобил Ивеко Дейли-получен по програма "Околна среда-2007-2013".

В периода 22.04.2014 г.-25.04.2014 г. се предвижда провеждането от РСПБЗН-Сандански на Седмица на превенцията и партньорството в общините Сандански, Кресна и Струмяни.

Целта на проявата е да се привлече общественото внимание и активизират дейностите за обезпечаване на пожарната безопасност и защита на населението през предстоящия пролетно-летен пожароопасен и туристически сезон 2014 г.

Планирани са следните по-важни мероприятия:

1. Кръгла маса под егидата на кметовете на трите общини на тема “Взаимодействие на специализираните органи за ПБЗН, органите на изпълнителната власт и местното самоуправление, юридическите лица и гражданите за осигуряване на пожарната безопасност при повишен пожарен риск през пролетно-летния пожароопасен и летния туристически сезон 2014 г.”

2. Посещения в детски заведения с пожарен автомобил и провеждане на демонстрация пред децата. Разясняване на мерките за осигуряване на безопасността на децата при бедствия, пожари и извънредни ситуации и обявяване на темите на конкурса за детска рисунка “Победи опасността!”.

3. Провеждане на районното състезание с МПО “Млад огнеборец”. Връчване на специални награди от ГДПБЗН-МВР.

4. Провеждане на районното състезание по пожароприложен спорт със служителите на РСПБЗН-Сандански. Демонстрация на възможностите на РСПБЗН и новата пожарна техника.

5. Провеждане на ден на откритите врати в РСПБЗН - Сандански, с възможност пред всички желаещи граждани, ученици и деца от детските градини да се демонстрира извършването на оперативни дейности и разясняване на мерките за пожарна безопасност и защита при бедствия.

6. Отбелязване в училищата чрез МПО “Млад огнеборец” на 10-годишнината от смъртта на патрона на МПО ученика-спасител Юлиян Манзаров чрез почистване на районите на училищата или прилежащи паркове и градинки и увличане на съученици.

7. Организиране на заключителна пресконференция за отчитане изпълнението на поставените цели във връзка с провеждането на Седмицата на превенцията и партньорството в общините Сандански, Кресна и Струмяни.

РСПБЗН-Сандански

ПРОЯВИ

1. Кръгла маса под егидата на кметовете на трите общини на тема “Взаимодействие на специализираните органи за ПБЗН, органите на изпълнителната власт и местното самоуправление, юридическите лица и гражданите за осигуряване на пожарната безопасност при повишен пожарен риск през пролетно-летния пожароопасен и летния туристически сезон 2014 г.”
     Време: 10:00-12:00 ч. на 22.04.2014 г.
     Място: зала на съветника в община Сандански

2. Посещение на ОДЗ №2 “Здравец” град Сандански с пожарен автомобил и провеждане на демонстрация пред децата. Разясняване на мерките за осигуряване на безопасността на децата при бедствия, пожари и извънредни ситуации и обявяване на темите на конкурса за детска рисунка “Победи опасността!”.
     Време: 14:00-15:00 ч. на 22.04.2014 г.
     Място: двора на ОДЗ №2 “Здравец”

3. Провеждане на районния кръг на Международния конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”.
     Време: 15:30-17:30 ч. на 22.04.2014 г.
     Място: РСПБЗН-Сандански

4. Провеждане на районното състезание с МПО “Млад огнеборец”. Връчване на специални награди от ГДПБЗН-МВР.
     Време: 09:30-12:00 ч. на 23.04.2014 г.
     Място: градски стадион гр.Сандански

5. Посещение на ОДЗ “Патиланци” с.Микрево, община Струмяни и СОУ “Св.Паисий Хилендарски” с.Микрево с пожарен автомобил и провеждане на демонстрация пред децата и учениците. Разясняване на мерките за осигуряване на безопасността на децата при бедствия, пожари и извънредни ситуации и обявяване на темите на конкурса за детска рисунка “Победи опасността!”, по които ГДПБЗН ще връчи специални награди.
     Време: 15:30-16:30 ч. на 23.04.2014 г.
     Място: двора на  СОУ “Св.Паисий
                  Хилендарски” с.Микрево

6. Провеждане на районното състезание по пожароприложен спорт със служителите на РСПБЗН-Сандански. Отправяне на покана към учениците от всички училища, граждани, неправителствени организации и медии да присъстват по време на състезанието. Демонстрация на възможностите на РСПБЗН и новата пожарна техника.
     Време: 09:00-12:00 ч. на 24.04.2014 г.
     Място: учебна кула на РСПБЗН
                Двора на ІІІ-то ОУ гр.Сандански

7. Посещение на ОДЗ №1 “Дора Габе” град Сандански с пожарен автомобил и провеждане на демонстрация пред децата. Разясняване на мерките за осигуряване на безопасността на децата при бедствия, пожари и извънредни ситуации и обявяване на темите на конкурса за детска рисунка “Победи опасността!”.
     Време: 14:00-15:30 ч. на 24.04.2014 г.
     Място: двора на ОДЗ № 1 “Дора Габе”

8. Провеждане на ден на откритите врати в РСПБЗН - Сандански, с възможност пред всички желаещи граждани, ученици и деца от детските градини да се демонстрира извършването на оперативни дейности и разясняване на мерките за пожарна безопасност и защита при бедствия.
     Време: 25.04.2014 г.

9. Отбелязване в училищата чрез МПО “Млад огнеборец” на 10-годишнината от смъртта на патрона на МПО ученика-спасител Юлиян Манзаров чрез почистване на районите на училищата или прилежащи паркове и градинки и увличане на съученици.
     Време: 09:00-10:00 ч. на 25.04.2014 г.
     Място: училищните дворове

10. Организиране на заключителна пресконференция за отчитане изпълнението на поставените цели във връзка с провеждането на Седмицата на превенцията и партньорството в общините Сандански, Кресна и Струмяни.
     Време: 10:00 ч. на 25.04.2014 г.
     Място: учебната зала на РСПБЗН

11. Закриване на Седмицата на превенцията и партньорството в общините Сандански, Кресна и Струмяни.
     Време: 14:00 ч. на 25.04.2014 г.
     Място: учебната зала на РСПБЗН

РСПБЗН-Сандански

Видяна 1920 пъти
Рейтинг
(3 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.