fbpx
Понеделник, 26 Май 2014 22:00 Written by 

Пирин Пее - 2014

снимка: blagoevgrad.eu

Една от най-значимите прояви за гр. Разлог е съборът на народното творчество „ПИРИН ПЕЕ”, който заема едно от челните места по масовост и ораганизационно-художествена реализация. Фолклорният събор се превръща в празник, в който по традиция вземат участие хиляди изпълнители от Югозападна България и е един добър повод за родови срещи в красивата местност Предела, разделяща двете планини Пирин и Рила. Той е с многогодишна традиция. Началото му е поставено още през 1963 година.

Община Разлог като домакин държи първенство с най- многото си участници, които в предишните събори са били самодейци, не само от местните Читалища, а и от предприятията и други организации.

Още от създаването си съборът Пирин Пее става визитна картичка на Благоевградската област и е един от най-големите форуми в България за интерпретация на традицията на сцена. В рамките на няколко дни поляните на местността Предел се превръщат в богата палитра от музика, танци и багри от богатата ни фолклорна съкровищница. Тук намират поле за изява хора от различни поколения, различни социални и етнически групи от всички краища на Пиринския край.

Тази година Пирин Пее ще се проведе на 2-3 август в местността Предел.

Когато сме готови с плакатите и другите рекламни материали, ще ви изпратя.

Видяна 2319 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.