fbpx
Понеделник, 15 Декември 2014 11:06 Written by 

Над 6,6 млн. лв. за общинските училища

Над 6,6 млн. лв. за общинските училища

Правителството които одобри над 6,6 млн. лв. допълнителни трансфери по бюджетите на общините за образователни дейности в училищата. Почти 5 млн. са определени за дейности на общинските училища по две националните програми за развитие на средното образование – НП „Оптимиза-ция на училищната мрежа“ (модул „Оптимизиране на вътрешната структура на училищата и самостоятелните общежития“) и НП „Модернизация на материалната база в училище“ (модул „Подобряване на училищната среда“).

Финансирането е от централния бюджет и за сметка на намаляване на разходи по бюджета на МОН. С друго постановление кабинетът одобри трансфери по бюджетите на общини в размер на 235 хил. лв. за изпълнение на НП „На училище без отсъствия“, мярка „Без свободен час“. Средствата са за изплащане на реално взети учебни часове от заместващи учители и възпитатели.

Отпуснати бяха и 1,4 млн. лв. за допълнително финансиране на целодневна организация на учебния ден и за защитени училища за учебната 2014/2015 г.

НСОРБ

Видяна 1445 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.