fbpx
Петък, 17 Януари 2014 12:06 Written by 

"24 часа": Задължителното гласуване внесено в НС

Задължителното гласуване официално внесено в НС, пише "24 часа". Предложение за това е депозирал в деловодството на парламента депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов.

Камионите също спират, съобщава "Стандарт". От 1 февруари прекратяват доставката на стоки и суровини за магазините и фирмите.

10 от указанията в тефтерчето на Филип Златанов били изпълнени, съобщава "Сега". Указанията срещу отделни лица, съдържащи се в тефтерчето на Филип Златанов, съвпадат до голяма степен с решенията, които е взела оглавяваната от него Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ).

Личната карта ще е и здравна, пише "Труд". Такава идея се обсъжда в здравната каса, а за нея вече знае и премиерът Пламен Орешарски.

Кабинетът обяви администрацията за неефективна и раздута, пише "Сега". Една разпоредба в закон се контролира от 10 ведомства едновременно. Въпреки армията от чиновници държавата плаща милиони за външни консултанти.

Жалваме се от чиновници, пише "Стандарт". Административен арбитраж за превенция от дела ще има във всички области в страната.

Всеки трети инвалид с жалба срещу ТЕЛК е водещото заглавие в "Монитор". Разкарват с месеци първокласник без бъбрек между два града.

30 млн. лева от бюджета били за нови влакове на БДЖ, изненадващо обяви вчера министърът на транспорта Данаил Папазов, цитира го "Сега".

Студенти на стаж във всеки град, съобщава "Стандарт". Практически центрове за обучение на студенти ще има в градовете, където няма висши училища.

Властта се отказа да намалява глобите за контрабанда на цигари, пише "Сега". Минималната санкция за незаконно пренасяне на тютюневи изделия през границата става 1000 лв.

Скачат бонусите за вузове отличници, пише "Монитор". Университетите отличници ще получат повече пари по рейтинговата система, съобщи вчера просветният министър Анелия Клисарова по време на образователна комисия в парламента.

Съвет ще решава кой да отваря аптека, пише "Сега". Експертен съвет по търговия на дребно с лекарствени продукти ще решава кой ще може да отвори аптека в дадено населено място, ако има няколко желаещи за това.

В пенсия и по интернет, пише "Труд". От 1 април безработните ще могат да подават заявление за обезщетение в НОИ, без да представят документ, че са се регистрирали в бюрото по труда.

Всички чиновници на тест е сред заглавията на "24 часа". Резултатите от тях ще определят кои ще бъдат повишени в ранг или длъжност и кои не.

Борисов и Първанов сезират прокуратурата за вестникарска сензация, съобщава "Сега". Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият президент Георги Първанов обявиха, че ще сезират прокуратурата за вестникарска публикация, в която се твърди, че двамата са се срещнали тайно в дома на Борисов в Банкя.

Извадиха отцепниците от ГЕРБ от парламентарни комисии, пише "Новинар". Това са Светлин Танчев и Георги Марков, които се отцепиха от опозицията в началото на декември миналата година и станаха независими депутати.

Парламентът промени Закона за защита от дискриминация, съобщава "Новинар". Народното събрание прие на първо четене предложените от Министерски съвет промени в Закона за защита от дискриминация.

Правозащитници настояват клеветата да не е престъпление, пише "Сега". Да бъде премахната наказателната отговорност за обида, клевета и за разгласяване на служебна и защитена информация.

Качиха в нета българския бит от последните 2 века, пише "Новинар". Царските сватби на Фердинанд и Борис III, както и множество други снимки от различни сфери на бита на българина за последните 2 века бяха качени в нета.

Проверяват прекупвачите на тютюн, съобщава "Стандарт". Държавата ще проверява дали прекупвачите на тютюн спазват договорите си с производителите.

Родните ИТ специалисти са сред най-търсените в Европа, пише "Новинар", като се позовава на проучване на Евростат, в което са изчислени процентите на заетост на работещите в сферата на Стария континент.

Глоба за фалшив баркод, е сред заглавията на "Стандарт". Глоба за фирмите, които използват фалшив баркод, искат от Българската търговско-промишлена палата.

Ще плащаме данък сгради и в пощата, казва шефът на "Български пощи" Валентин Петков в интервю за "Стандарт". Целта ни е да станем кеш касиерът на страната, добавя той.

Източник: vesti.bg

Видяна 1570 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.