fbpx
Понеделник, 10 Март 2014 21:22 Written by 

Авария по газопровод причинила взрива в Севлиево

Авария по газопровод причинила взрива в Севлиево

Авария по газопреносната мрежа в Севлиево е предизвикала разрушителния взрив, който уби 11-годишно момче и рани тежко 15-годишната му сестра  в събота вечерта.

Това съобщи Нова телевизия, като се позова на прокуратурата.

При днешната съвместна проверка на Държавният технически надзор и полицията е установено, че тръба за пренос на природен газ, преминаваща в близост до мястото на инцидента, е била спукана при изкопни работи, извършвани преди 3-4 години.

От взривната вълна покривът на къщата е излетял във въздуха и после обратно се сгромолясал и затрупал 11-годишния Анатолий и сестра му Александрина, които са били сами. в къщата.

Родителите на Анатолий и Александрина били на гурбет в чужбина. За децата се грижела баба им, която обаче по време на инцидента не била у дома.

15-годишната Александрина все още е в критично състояние в „Пирогов”. Родителите й крият от нея, че братчето й е починало. „Опасността за живота й остава, тя е в тежко общо, но стабилно състояние”, обясни д-ц. д-р Мая Аргирова от Клиниката по изгаряния в „Пирогов”.

От община Севлиево ще отпуснат 300 лева еднократна помощ на пострадалото семейство. Освен това им беше предложено да бъдат настанени в общинско жилище, от което те обаче се отказаха и ще отседнат при свои близки.

15-годишната Александрина бе транспортирана в "Пирогов" в тежко състояние, с 28% изгаряния в областта на главата, раменете, ръцете и горната част на тялото. Момичето е вдишало и пушечни газове. Днес момичето беше оперирано.

През следващите дни, когато състоянието на пациентката позволява, продължават поредица от операции, посочват от болницата.

Чрез ефира на Нова ТВ семейството помоли всички добри хора да дарят кръв в „Пирогов” за Александрина, на която утре, 11-и март, й предстои операция и са й нужни 5 банки кръв.

Източник: vesti.bg

Видяна 1134 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.