fbpx
Вторник, 15 Април 2014 20:09 Written by 

Почистването на екопътеката Роженски манастир – Мелник приключи

Почистването  на екопътеката
Роженски манастир – Мелник приключи

Времето беше променливо и може би заради това не се присъединиха към нас други доброволци. Няколко човека бяха посещавали въпросната екопътека, но поради липсата на табели и маркировка след Роженския манастир се объркахме и поехме по един черен път, който ни заведе до асфалтовия път, водещ до с. Рожен. Тръгнахме по него и започнахме да го чистим, така напълнихме към 6-7 чувала с боклук. В крайна сметка стигнахме до екопътеката, която започва преди Роженския манастир и в този си участък е доста замърсена. Във втората си част от манастира към Мелник пътеката нямаше боклуци, но беше доста обрасла, а на места имаше паднали клони и дървета. Бяхме взели триони и ножици и разчистихме най-трудно проходимите места. Снимахме местата, на които трябва да се сложат табели, както и там, където трябва да се обезопаси. Масово са паднали или са се счупили подпорите за обезопасяване.

Предстои да докладваме на община Сандански какви мерки трябва да се предприемат по възстановяването и поддържането на екопътеката. Тя е изключително красива, но малко посещавана може би поради това, че няма добра маркировка и на места не е обезопасена.

Информация: "САРАКТ"

 

Видяна 2272 пъти
Рейтинг
(4 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.