fbpx
Четвъртък, 19 Юни 2014 23:33 Written by 

Комедията "Г-н Балкански" на благоевградска сцена

Комедията "Г-н Балкански" на благоевградска сцена

На 26.06.2014г. /четвъртък/ от 19:00 часа Младежки театър „Николай Бинев” София ще представи за благоевградската публика "Господин Балкански" от Георги Данаилов.

Бай Ганьо носи и изразява детската възраст на националните ни недостатъци. Днес той е пораснал и е много по-коварен и неразпознаваем. Затова можем да благодарим на учителите му, по-опитните европейски нации. Но това не ни освобождава от задължението да се вглеждаме критично в себе си.
Знаковият за българския национален манталитет образ на Бай Ганьо, създаден от Алеко, възроден в пиесата на Георги Данаилов и шестващ триумфално цели 27 години сред публиката, има своите коронни изпълнители начело с Георги Калоянчев, а по-късно - Николай Урумов в Пловдив, Тончо Токмакчиев във Варна, Ивайло Калоянчев в Дупница... Сега сред тях зрителите ще припознаят и Геро, чието силно присъствие доминира целия спектакъл и удря печата на градивност и позитивизъм върху ставащото пред очите ни. Неговият г-н Балкански е живото доказателство, че Бай Ганьо всъщност не е отрицателен герой нито за Алеко, нито за Георги Данаилов, нито за Бина Харалампиева.
Представлението носи и много награди на екипа през 2013 година.

Златен Кукерикон  за главна мъжка роля на Герасим Георгиев-Геро и за режисура на Бина Харалампиева, а също и номинация за „Аскеер” 2013 за главна мъжка роля на Герасим Георгиев-Геро.Видяна 1535 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.