fbpx
Понеделник, 23 Март 2015 17:59 Written by 
Благотворителния бал в деня на пролетта завърши с огромен успех. Снимки: "СХРТ Сандански"

Благотворителния бал в деня на пролетта завърши с огромен успех.

Благотворителния бал в деня на пролетта завърши с огромен успех.

На 22 март т.г. в хотел „Свети Никола" в град Сандански се състоя пролетният бал и коктейл, с благотворителен търг на произведения на изкуството.

Проявата премина с голям успех, нещо което не се случва всеки ден. Ресторантът на хотел „Свети Никола” се препълни с желаещи да участват в събитието, а домакините и неговият собственик Илия Пасков се бяха погрижили всичко да е на супер ниво. Магнетичната дума, която бе привлякла всички, бе името отец Ангел Столинчев. Тук бяха кметът на града Андон Тотев, кметът на Петрич Вельо Илиев, председателят на ОбС на град Сандански Явор Аргиров, заместник-кметът Младен Тимчев, бившия кмет на града д-р Драго Попов и десетки още общественици, бизнесмени и деятели на изкуството и културата. Петър Караангов не дойде по здравословни причини, но беше изпратил тук своята дъщеря – талантливата поетеса Милена Караангова, която приветства от негово име всички присъстващи и пожела час по-скоро да излезе от печат двутомника на отец Столинчев, разказа още, че семейство Караангови е дълбоко свързано с отец Столинчев.

Приятна и страхотна изненада бяха водещите на вечерта – Ники Кънчев и Иво Райчев, които с познатия на всички българи професионализъм завладяха залата и изиграха голяма роля за успеха на благородното начинание.

Издателят Христо Георгиев разказа за работата на екипа над ръкописите, която е продължила две години, и разкри в цифри някои основни моменти от тях.

Дъщерята на отец Столинчев Мария развълнува всички с краткото си слово и сподели, че ако баща й сега гледа от небето, ще е безмерно щастлив заради дошлите на вечерта толкова много и различни хора, за да дадат своя принос в издаването на неговия 60 годишен труд.
Любимка Бисерова сподели своето вълнение пред всички от това, че отец Ангел Столинчев разказва в двутомника за нейните деди и за нейното село Пирин и изпя две завладяващи народни песни.

В крайна сметка големия интерес се превърна в огромен успех. Не останаха непродадени на търга картини и артефакти. Кметът на града Андон Тотев спечели търга за прочутата мелнишка тетрадка по пение от 1911 год. и сподели пред всички, че той ще направи необходимото, та едно бъдещо нейно издание да стигне до подрастващите в санданска община.

Ваня Поповчева

Видяна 2719 пъти
Рейтинг
(4 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.