fbpx
Понеделник, 23 Март 2015 19:00 Written by 
Община Сандански взе участие в Заключителен семинар по проект „Повишаване ефективността на управление на общините Кресна, Сандански и Струмяни” Снимки: Община Кресна

Община Сандански взе участие в Заключителен семинар по проект „Повишаване ефективността на управление на общините Кресна, Сандански и Струмяни”

Община Сандански взе участие в Заключителен семинар по проект „Повишаване ефективността на управление на общините Кресна, Сандански и Струмяни”

На 23.03.2015 г. в Бизнес-център гр. Кресна се проведе Заключителен семинар по проект „Повишаване ефективността на управление в общините Кресна, Сандански и Струмяни”.

В семинара участваха представители на трите общински администрации, бизнеса и гражданите. Бяха представени постигнатите крайни резултати от изпълнението на проектните дейности, а именно:

• По-ефективна организационна структура на общинската администрация в трите общини
• Въведени инструменти за по-ефективно местно самоуправление
• По-качествени административни услуги в общините Кресна, Сандански и Струмяни

Реализирането на дейностите осигури приемането на нови по-ефективни структури на общинските администрации в Кресна, Сандански и Струмяни, което оказа пряко въздействие върху организацията на работа в местната изпълнителна власт в трите общини. Бяха приети стратегии за организационно развитие, което създаде предпоставки за управлението на местно ниво в дългосрочен план и повиши качеството на предоставяните административни услуги, от които се възползват гражданите и бизнеса в трите общини.

Общините Кресна, Сандански и Струмяни разполагат с процедури за оценка ефикасността и ефективността на административните структури, които гарантират изпълнение в съответствие с принципите на добро управление в услуга на местната общност.

Списъкът с дейности за аутсорсинг за всяка една от общините, осигурява на общинските администрации приоритизирани мерки за по - ефикасно разходване на местните финансови ресурси за един по – продължителен период от време.

Не на последно място, местната администрация в трите общини заздрави партньорските си взаимоотношения със социално-икономическите партньори, а това създаде предпоставки за по-нататъшно устойчиво и икономическо развитие на територията на съответната община и региона като цяло.

Видяна 964 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.