fbpx
Понеделник, 23 Март 2015 19:00 Written by 
Община Сандански взе участие в Заключителен семинар по проект „Повишаване ефективността на управление на общините Кресна, Сандански и Струмяни” Снимки: Община Кресна

Община Сандански взе участие в Заключителен семинар по проект „Повишаване ефективността на управление на общините Кресна, Сандански и Струмяни”

Община Сандански взе участие в Заключителен семинар по проект „Повишаване ефективността на управление на общините Кресна, Сандански и Струмяни”

На 23.03.2015 г. в Бизнес-център гр. Кресна се проведе Заключителен семинар по проект „Повишаване ефективността на управление в общините Кресна, Сандански и Струмяни”.

В семинара участваха представители на трите общински администрации, бизнеса и гражданите. Бяха представени постигнатите крайни резултати от изпълнението на проектните дейности, а именно:

• По-ефективна организационна структура на общинската администрация в трите общини
• Въведени инструменти за по-ефективно местно самоуправление
• По-качествени административни услуги в общините Кресна, Сандански и Струмяни

Реализирането на дейностите осигури приемането на нови по-ефективни структури на общинските администрации в Кресна, Сандански и Струмяни, което оказа пряко въздействие върху организацията на работа в местната изпълнителна власт в трите общини. Бяха приети стратегии за организационно развитие, което създаде предпоставки за управлението на местно ниво в дългосрочен план и повиши качеството на предоставяните административни услуги, от които се възползват гражданите и бизнеса в трите общини.

Общините Кресна, Сандански и Струмяни разполагат с процедури за оценка ефикасността и ефективността на административните структури, които гарантират изпълнение в съответствие с принципите на добро управление в услуга на местната общност.

Списъкът с дейности за аутсорсинг за всяка една от общините, осигурява на общинските администрации приоритизирани мерки за по - ефикасно разходване на местните финансови ресурси за един по – продължителен период от време.

Не на последно място, местната администрация в трите общини заздрави партньорските си взаимоотношения със социално-икономическите партньори, а това създаде предпоставки за по-нататъшно устойчиво и икономическо развитие на територията на съответната община и региона като цяло.

Видяна 1085 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.