fbpx
Петък, 03 Април 2015 20:34 Written by 

В очакване на Великденските празници от РСПБЗН-Сандански напомнят за необходимостта от спазване на някои правила

В очакване на Великденските празници от РСПБЗН-Сандански напомнят за необходимостта от спазване на някои правила с цел недопускане на пожари и инциденти.

1.Необходимо е да се обърне внимание на изправността и правилната експлоатация на отоплителните и нагревателни уреди. Същите трябва да са пожарообезопасени и да не се оставят без надзор.
2.Евакуационните пътища и коридори да се поддържат свободни за преминаване. Евакуационните изходи да бъдат отключени, пред тях да не се поставят материали.
3.По време на приготовленията за великденските трапези не трябва да се допуска забравяне на включени нагревателни уреди.
4.Да се осъществява постоянен родителски контрол! Необходимо е да се разясни на децата опасността от детската игра с огън. Оставянето на деца без надзор сами в жилищата, а още повече заключени, е опасно.
5.Складираните горими вещи и леснозапалими течности на тераси крият опасност за възникване на пожари от попадане на фойерверки, сигнални ракети, незагасени цигари и други небрежни действия.
6.Особено внимание трябва да се обърне на носенето на живия огън! Да се пазят дрехите и други горими материали от запалване!

Бъдете внимателни и разумни!!!
Не забравяйте, че при пожар трябва да сигнализирате незабавно на телефон 112!
РСПБЗН – Сандански Ви пожелава весели Великденски празници!

Видяна 1493 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.