fbpx
Четвъртък, 28 Май 2015 18:16 Written by 

Весна Змиянац на Пирин Фолк 2015

Весна Змиянац на Пирин Фолк 2015

Организаторите XXIII- тото издание на Балканския фестивал „Пирин Фолк”, който всяка година оглася полите на Пирин в началото на септември споделиха, че водят активни преговори за участие на сръбската звезда Весна Змиянац на сцената на фестивала. Същата е предложена от сръбската телевизия медиен партньор, чиито управител Витко Радомирович обещава съдействието си за осигуряване на звездата.

В международния конкурс за изпълнители никак няма да бъде лесно на когото и да е, защото от Македония участват Тихи Ампов и Стойне Николова, които ще бъдат много мощна конкуренция на сръбските Аца Ранджелович и Весна Змиянац. От България достойна конкуренция ще бъдат младата и талантлива певица от Петрич – Мария Гугушева, току що спечелила петричкия фестивал „Изгряват звезди”, както и утвърдените вече Евелина Александрова и Таня Скечелиева. В конкуренция се очертават и двете солистки на Ансамбъла за народни песни към Българското национално радио Валерия Момчилова и Боряна Василева, както и солистките на Гвардейския оркестър София – Антония Маркова и Съни.
„Въобще ще се лее кръв за радост на публиката”- заяви Директорът на фестивала Валентин Пензов. По традиция фестивалът се излъчва в цяла Европа, а от две години с прекарването на оптичен кабел и за цял свят в интернет с HD качество.

Организаторите от община Сандански готвят и солидна програма в Гала вечерта заедно с награждаванията. Българският представител на нея ще бъде популярният певец Илия Луков, а от Македония Петър Нечовски.

Авторитетното международно жури с председател Стефан Драгостинов много ще се затрудни да отсее най-добрите. „Има няколко много силни песни” – каза професорът, „…но ясно изразен хит на фестивала и тази година не се очертава…Като цяло македонските интонации преобладават категорично на фестивала, което е радостно, защото по този начин се съхранява и популяризира народностната традиция…” каза още Драгостинов.

Видяна 4532 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.