fbpx
Понеделник, 17 Август 2015 12:43 Written by 
Много веселие и изненади на вторият "Фестивал на доброто" в Дамяница Снимка: ТФ "АМАКСА"

Много веселие и изненади на вторият "Фестивал на доброто" в Дамяница

Вторият "Фестивал на доброто", който се очертава да се превърне в традиция в село Дамяница по време на традиционният събор на селото се състоя този петък и събота по време на Голямата Богородица.

Фестивалът бе открит от кмета на село Дамяница Атанас Ангелов, който поздрави организаторите и всички жители на китното село. В празничната програма, която очарова и развесели всички, които се бяха събрали в двора на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" участие взеха талантливите момичета от Танцова група "Амакса" с ръководител Анелия Илиева, Вокална група "Звънче" с ръководител Здравка Гошевска и други талантливи деца. Специално за всички гости местните кулинари изненадаха всички с изкусително приготвени традиционни баници, погачи, торти и кексове.

Организаторите споделиха, че чрез фестивалът се надяват да сплотят местните жители и да се възстановят позабравени традиции и обичаи, които да привличат младите да се завръщат към корените си.

Видяна 1611 пъти
Рейтинг
(3 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.