fbpx
Понеделник, 17 Август 2015 12:43 Written by 
Много веселие и изненади на вторият "Фестивал на доброто" в Дамяница Снимка: ТФ "АМАКСА"

Много веселие и изненади на вторият "Фестивал на доброто" в Дамяница

Вторият "Фестивал на доброто", който се очертава да се превърне в традиция в село Дамяница по време на традиционният събор на селото се състоя този петък и събота по време на Голямата Богородица.

Фестивалът бе открит от кмета на село Дамяница Атанас Ангелов, който поздрави организаторите и всички жители на китното село. В празничната програма, която очарова и развесели всички, които се бяха събрали в двора на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" участие взеха талантливите момичета от Танцова група "Амакса" с ръководител Анелия Илиева, Вокална група "Звънче" с ръководител Здравка Гошевска и други талантливи деца. Специално за всички гости местните кулинари изненадаха всички с изкусително приготвени традиционни баници, погачи, торти и кексове.

Организаторите споделиха, че чрез фестивалът се надяват да сплотят местните жители и да се възстановят позабравени традиции и обичаи, които да привличат младите да се завръщат към корените си.

Видяна 1708 пъти
Рейтинг
(3 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.