fbpx
Сряда, 09 Септември 2015 00:03 Written by 

Станаха ясни победителите на изключително успешното XXIII –то издание „Пирин Фолк” Сандански

За два слънчеви и прекрасни летни дни Сандански „приюти” артисти, творци, изпълнители, млади и още по-млади таланти от цялата страна, Сърбия и Македония, за да „раздрусат” сцената и журито на двадесет и третото издание на Международния фестивал „Пирин Фолк”Сандански.
Самото фестивално жури с председател проф. Стефан Драгостинов изразиха своето мнение на пресконференция дадена след фестивала, че тази година са били изключително затруднени и при избора на изпълнител и при избора на песен, поради качествените и равностойни претенденти. Но все пак за първи път песента победител на журито и песента победител на община Сандански бе една и съща, а именно „В делник и в празник”, изпълнена от Боби Бакалов с композитор Светослав Лобошки. Призът за изпълнител грабна талантливата 16-годишна Мирела Димитрова от Русе, която омая журито с невероятния си талант и артистична хореография. Многобройната публика на Летния театър, сред която имаше и цели агитки и фен клубове постави на първо място песента „Бащин грях”, изпълнена от Светлин Миланов, която спечели и наградата на телевизионните зрители в sms класацията и Вокална група „Змей горянин” за изпълнител.

Освен много качествена музика, интересна сценография и добра организация, тази година фестивалът „Пирин Фолк” се отличи и с пъстроцветна палитра от участници от Македония и Сърбия, които грабнаха публиката и на няколко пъти сред зрителите се извиваха хора.
Утвърдилата се вече като любимка на публиката в Сандански Вили Рай освен, че спечели второ място в конкурса за песен с „Който обич няма” и трето място на публиката бе наградена с много отличия на самата пресконференция, която се провежда традиционно след фестивала.
В двете конкурсни вечери Сандански се превърна в център на балканската музика, а организаторите и кмета на община Сандански – Андон Тотев си пожелаха за следващото XXIV – то издание също толкова добри песни и изпълнители, много настроение и още повече успехи за двадесет и три годишния фестивал „Пирин Фолк”.

Видяна 2451 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.