fbpx
Сряда, 09 Септември 2015 00:03 Written by 

Станаха ясни победителите на изключително успешното XXIII –то издание „Пирин Фолк” Сандански

За два слънчеви и прекрасни летни дни Сандански „приюти” артисти, творци, изпълнители, млади и още по-млади таланти от цялата страна, Сърбия и Македония, за да „раздрусат” сцената и журито на двадесет и третото издание на Международния фестивал „Пирин Фолк”Сандански.
Самото фестивално жури с председател проф. Стефан Драгостинов изразиха своето мнение на пресконференция дадена след фестивала, че тази година са били изключително затруднени и при избора на изпълнител и при избора на песен, поради качествените и равностойни претенденти. Но все пак за първи път песента победител на журито и песента победител на община Сандански бе една и съща, а именно „В делник и в празник”, изпълнена от Боби Бакалов с композитор Светослав Лобошки. Призът за изпълнител грабна талантливата 16-годишна Мирела Димитрова от Русе, която омая журито с невероятния си талант и артистична хореография. Многобройната публика на Летния театър, сред която имаше и цели агитки и фен клубове постави на първо място песента „Бащин грях”, изпълнена от Светлин Миланов, която спечели и наградата на телевизионните зрители в sms класацията и Вокална група „Змей горянин” за изпълнител.

Освен много качествена музика, интересна сценография и добра организация, тази година фестивалът „Пирин Фолк” се отличи и с пъстроцветна палитра от участници от Македония и Сърбия, които грабнаха публиката и на няколко пъти сред зрителите се извиваха хора.
Утвърдилата се вече като любимка на публиката в Сандански Вили Рай освен, че спечели второ място в конкурса за песен с „Който обич няма” и трето място на публиката бе наградена с много отличия на самата пресконференция, която се провежда традиционно след фестивала.
В двете конкурсни вечери Сандански се превърна в център на балканската музика, а организаторите и кмета на община Сандански – Андон Тотев си пожелаха за следващото XXIV – то издание също толкова добри песни и изпълнители, много настроение и още повече успехи за двадесет и три годишния фестивал „Пирин Фолк”.

Видяна 2558 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.