fbpx
Понеделник, 24 Октомври 2016 14:28 Written by 

Ансамбълът на НЧ „Отец Паисий-1919“ Сандански отново е на първо място в „Малешево пее и танцува“

Ансамбълът за народни песни и танци "Никола Вапцаров" към Народно читалище "Отец Паисий-1919", гр. Сандански, с ръководител Гергана Костадинова, се класира на първо място от участието си в конкурсната програма на XIII Международен фолклорен фестивал ”Малешево пее и танцува”, село  Микрево, община Струмяни. Заслужената награда бе извоювана в категория за танцово изпълнение - ансамбли - обработен фолклор, където взеха участие още много ансамбли от страната и чужбина. На фестивалната сцена ансамбълът  представи програмата "Пиринска китка", в която се включиха всички звена от ансамбъла - танцовият състав, с ръководител Гергана Костадинова, мъжката фолклорна група с ръководител Росен Катеринкин, женският народен хор, с ръководител Магдалена Танчева и оркестърът с ръководител Александър Харизанов.

„Ансамбълът от Сандански всяка година ни изненадва приятно, с това което показва на фестивалната сцена“ – коментира от журито.

„През тази година съставът успя да спечели много първи награди от участия в национални  и международни фолклорни конкурси. Това е безспорно доказателство за високото изпълнителско майсторство на нашите самодейци в областта на българския фолклор. С цялата си творческа и читалищна дейност показваме, че българските културни и духовни традиции продължават да са живи и да съхраняват националната ни идентичност и защита на българщината”, каза председателят на Народно читалище „Отец Паисий-1919” – Атанас Стоянов.

Възпитаниците на Магдалена Танчева – Анабел и Дарина Дамянови от Сандански, също доказаха, че в нашия град традицията е жива. Те се класираха на трето място в категория вокално изпълнение до 18 години.

 

Видяна 1134 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.