fbpx
Сряда, 26 Октомври 2016 11:45 Written by 
Водните атракционни съоръжения в парк „Свети Врач“ ще бъдат изцяло реновирани парк „Свети Врач“

Водните атракционни съоръжения в парк „Свети Врач“ ще бъдат изцяло реновирани

Община Сандански подписа договор по проект „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“ с партньор община Берово, РМакедония

Туристическият потенциал на Сандански за по-добро използване на природното и културно наследство ще бъде развит с изпълнението на проект „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“, който спечели община Сандански.

Чрез него ще се извърши цялостен ремонт на няколко водни обекта в парк „Свети Врач“. Любимите места за отдих на санданчани и гости – скален алпийски кът, водопад, водно огледало и водните пътища ще бъдат реновирани с ново декоративно осветление, ще бъдат закупени и инсталирани нови водни помпи. Хидроизолацията ще бъде сменена, а озеленяването около обектите освежено и обогатено.

За поддръжката на един от най-красивите паркове в България ще се закупи специализирано професионално оборудване.

Ново за Сандански ще бъде и поставянето на два интерактивни киоска – компютърни терминали за обществен достъп до информация, които ще информират всеки посетител на парка за обектите, представляващи интерес.

Партньорът по проекта,  също ще реконструира своята паркова инфраструктура.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, а общата стойност – 498 052, 54 евро.

Видяна 1394 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.