fbpx
Събота, 05 Ноември 2016 17:16 Written by 

Въпросът за обединение на болниците в Петрич и Сандански ще бъде поставен за обсъждане в местния парламент

След проведена среща на общинските съветници от Сандански, бе взето решение да бъдат разгледани възможните варианти за обединение на МБАЛ „Рокфелер“ и МБАЛ „Свети Врач“.

Целта е оздравяване на петричката болница, стабилизация на двете лечебни заведения, чрез оптимизация на приходите и като цяло подобряване обслужването на пациентите от двете общини.  

На 10 ноември от 9:30 часа в синия салон на Интерхотел Сандански /поради заетостта на залата на Общински съвет за изборите/ ще бъде проведена извънредна сесия на Общински съвет – Сандански, на която казусът за сливане на МБАЛ „Свети Врач“ и МБАЛ „Рокфелер“ ще бъде поставен за широко обсъждане. Следва да бъдат направени необходимите анализи, да бъдат преценени възможностите и да бъде взето окончателно решение.

Подкрепа за общ мениджмънт на лечебните заведения в Петрич и Сандански има от Министерство на здравеопазването и НЗОК.

Ако съветниците на двете общини подкрепят мярката, до края на следващата година ще се пристъпи към фактическото обединение на МБАЛ „Рокфелер“ и МБАЛ „Свети Врач“. Ще бъде създадена една болница с два филиала, съответно в Сандански и Петрич.

 


 

Видяна 1207 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.