fbpx
Вторник, 15 Ноември 2016 09:43 Written by 

Ученици от Сандански ще отбележат деня на толерантността

На 16.11 /сряда/ отбелязваме Международния ден на толерантността. През 1996 г. Общо събрание на ООН приема Декларация за принципите на толерантността, като член първи дефинира значението на думата, а именно: уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури, форми на самоизява и всяка проява на човешка индивидуалност.

Многообразието в обществото и толерантността към всички ще бъде показана чрез флашмоб в двора на Гимназия „Яне Сандански“.

Организаторите от Ученическия съвет – Стоян Атанасов и Мартин Николов, канят всички жители на община Сандански да се присъединят  към събитието, в сряда от 15:00 ч. В знак на подкрепа на равнопоставеността между хората ще бъдат очертани буквите на думата толерантност, чиито контури ще бъдат запълнени с хора и заснети с дрон.

През целия ден ученици от Гимназия „Яне Сандански“ ще анкетират гражданите и гостите на курортния град за толерантността и приемствеността между хората.

Целта и идеята на младите хора е да не обръщаме гръб на различните в обществото. Да уважаваме, приемаме и разбираме разнообразието на културата в днешния богат и шарен свят.

Видяна 1092 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.