fbpx
Вторник, 13 Декември 2016 22:18 Written by 

Състоя се тематична вечер, посветена на основателя на балнеологията в Сандански

Първата инициатива от „Поредица представяния на бележити санданчани“

Тематична вечер, посветена на 100 години от рождението на д-р Васил Гаврилов, се състоя вчера в гр. Сандански. Видни имена в сферата на медицината, общественици, администрация, наследници и приятели се събраха в сградата на бившата градска баня, за да почетат видния санданчанин.

Вечерта бе тематична и мястото не бе случайно. Д-р Васил Гаврилов има основна роля за разкриването и развитието на гр. Сандански като ефективен оздравителен център. Следствие на неговите научни изследвания и усилена работа през годините, Сандански се превръща в курортен център с национално и международно значение.

Доклад за развитието на града като климатолечебен и балеолечебен център представи заместник-кметът на община Сандански – г-жа Зорица Органджиева. А подробности от живота и делото на видния санданчанин разказа неговият внук – Иван Гюров. Спомените на колеги, приятели и наследници на д-р Гаврилов изпълниха залата с усмивки и вълнение, може би,и с малко тъга по отминалите времена.

По случай 100 години от рождението на д-р Васил Гаврилов и за принос в развитието на санаториално-курортното дело в община Сандански г-жа Зорица Органджиева връчи благодарствени грамота и плакет на сина на видния санданчанин – Емил Гаврилов.

Историята на нашия град е осеяна със знаменити личности, посветили живота и делото си за развитието и просперитета на Сандански. С отбелязване 100 години от рождението на д-р Васил Гаврилов, ръководството на общинска администрация поставя началото на една нова традиция – „Поредица от представяния на бележити санданчани“. Приемствеността между поколенията е важна.Нека не забравяме и ценим тези, които са писали и продължават да пишат страници от историята на нашия град.

Видяна 964 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.