fbpx
Сряда, 21 Декември 2016 22:59 Written by 

По социален проект община Сандански закупи нов специализиран микробус за хора с увреждания

Подобряване качеството на живот и  достъпа до услуги на хора с увреждания над 65 години, които са в невъзможност за самообслужване – това е една от общите цели, които има проектът „Независим живот на гражданите на Сандански” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020”.

Проектът стартира на 01.03.2016 г. идава възможност за подобряване качеството на живота на хората с увреждания и възрастните над 65 години, като им осигури достъп до интегрирани социални услуги, съчетани с комплексни действия, насочени към осигуряване на качествена грижа в общността или в домашна среда.

За да бъде постигната равнопоставеност и да не бъдат дискриминирани хората с увреждания и тези над 65 г., се закупи специализиран микробус, адаптиран за хора с увреждания.

Превозното средство е категория М, 2016 г. Неговото закупуване ще гарантира равен достъп на целевата група, повишаване на жизнения стандарт на хората с увреждания и възрастните хора над 65 г. Новият автомобил ще им даде възможност да посещават обществени мероприятия, институции и здравни услуги, както и упражняване на техните граждански права, и правото на свободно придвижване.

Видяна 1363 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.