fbpx
Петък, 10 Февруари 2017 18:31 Written by 

„Златен Грозд“ Мелник ще събере на едно място най-добрите вина от региона

На фестивала ще се проведе и благотворителна инициатива в помощ на младеж от с. Дамяница

С много музика, вино и традиционна кухня, гр. Мелник ще посрещне и тази година гости от страната и чужбина. В двата дни на фестивала „Златен грозд“ винопроизводителите от региона ще представят своята продукция на изложението на градския площад.

За VI – ти пореден път Община Сандански и Сдружение „За Мелник“ ще изберат най-доброто вино. В първия фестивален ден – 11 февруари, ще бъде наградено най-доброто вино, оценено от професионално жури. А на втория фестивален ден – 12 февруари, ще стане ясен победителят на гостите на Фестивала „Златен грозд“. Посетителите на гр. Мелник ще имат възможността да опитат не само от божествената напитка на регионалните изби, а и от домашните вина на местните производители като дадат гласа си за най-доброто, според собствения вкус.

Винарните и техните представители, които ще участват в тазгодишното издание на „Златен грозд“ са: Вила „Илиа“, „Свети Врач“, „При Шестака“, „Логодаж“, „Леопард Трейд“, „Орбелия“, „Кьосев“, „Златен Рожен“, „Рупел“ и „Мелнишка ласка“.

Някой от Винарските изби от региона, освен че ще се включат в конкурса за най-добро вино и ще изложат вината си, организират и Дни на отворени врати. Всички гости и ценители на виното ще могат да се запознаят от близо с местните лозарски традиции и процеса на винопроизводството.

Участниците в дните на отворени врати са:

Винарска изба Златен Рожен – с. Капатово
Винарска изба Вила Мелник – с. Хърсово
Биовинарна Орбелус – с. Кромидово
Винарска изба Рупел – с. Долно Спанчево
Винарска изба Орбелия – с. Коларово
Винарска изба Синтика – гр. Сандански
Имение Зорница – с. Зорница
Фестивалът тази година има и благотворителна кауза. Местните жители ще приготвят традиционни ястия и специалитети, които ще се предлагат. А всички събрани средства ще бъдат дарени на 20 – годишния Славчо Цеков от с. Дамяница, община Сандански. Средствата са нужни за провеждане на активно лечение за овладяване на започнал процес на отхвърляне на трансплантиран бъбрек.

Oбщина Сандански - медиен партньор на SandanskiNews

Видяна 917 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.