fbpx
Събота, 25 Февруари 2017 16:40 Written by 

Районът около минерална баня „Мирото“ напълно почистен, изравнен и достъпен

Град Сандански е известен със своите минерални извори и тяхната лечебна сила. Кристално чистата, без мирис и цвят вода в минерална баня „Мирото“ привлича от години хиляди гости и жители на курортния град. Местоположението на естествената лечебница „Мирото“ дълбоко в градския парк на Сандански и бурната растителност около него бяха ограничили достъпа до банята. Растения, плевели, храсти и бурени бяха почистени и извозени на сметището в град Сандански, което откри една нова и леснодостъпна паркова част, която дори санданчани не познават.

Инициативите на община Сандански за един своеобразен „зелен град“ и развиване на парковата зона на града са сред приоритетите на цялото ръководство. Началникът на звено „Озеленяване“ към община Сандански – Георги Каменаров разказа, че на мястото, което разчиства заедно с целия си наличен екип откриват блатно мочурище, образувало се поради липсата на достъп на слънце и светлина. След цялостното разчистване на целия терен от „Мирото“ до Спортния интернат по плуване се оформиха и пясъчни алеи, както и още една алея свързваща Минералната баня с  парка, която ще бъде запълнена с трошен камък.

Предстои почвата около „Мирото“ да бъде изследвана, за да се установи, дали калта има лечебни свойства.

Още информация и интервю с началника на Звено „Озеленяване“ към община Сандански очаквайте утре на Фейсбук страницата на община Сандански.

Видяна 2853 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.