fbpx
Събота, 25 Февруари 2017 16:40 Written by 

Районът около минерална баня „Мирото“ напълно почистен, изравнен и достъпен

Град Сандански е известен със своите минерални извори и тяхната лечебна сила. Кристално чистата, без мирис и цвят вода в минерална баня „Мирото“ привлича от години хиляди гости и жители на курортния град. Местоположението на естествената лечебница „Мирото“ дълбоко в градския парк на Сандански и бурната растителност около него бяха ограничили достъпа до банята. Растения, плевели, храсти и бурени бяха почистени и извозени на сметището в град Сандански, което откри една нова и леснодостъпна паркова част, която дори санданчани не познават.

Инициативите на община Сандански за един своеобразен „зелен град“ и развиване на парковата зона на града са сред приоритетите на цялото ръководство. Началникът на звено „Озеленяване“ към община Сандански – Георги Каменаров разказа, че на мястото, което разчиства заедно с целия си наличен екип откриват блатно мочурище, образувало се поради липсата на достъп на слънце и светлина. След цялостното разчистване на целия терен от „Мирото“ до Спортния интернат по плуване се оформиха и пясъчни алеи, както и още една алея свързваща Минералната баня с  парка, която ще бъде запълнена с трошен камък.

Предстои почвата около „Мирото“ да бъде изследвана, за да се установи, дали калта има лечебни свойства.

Още информация и интервю с началника на Звено „Озеленяване“ към община Сандански очаквайте утре на Фейсбук страницата на община Сандански.

Видяна 2726 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.