fbpx
Понеделник, 27 Февруари 2017 17:02 Written by 

Празникът 1 март – денят на самодееца, ще бъде отбелязан с най-дългото хоро в град Сандански

Народно читалище „Отец Паисий” и самодейните фолклорни групи и  състави в Сандански, Ви канят на най-дългото хоро в град Сандански по повод Деня на самодееца. В концерта, който ще се състои на 1 март /сряда/ от 18:00 часа, на пл. „България“ участие ще вземат фолклорни формации от община Сандански – Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров”, танцов състав „Празник”, фолклорна формация „Славей”, детски танцов състав „Звездица”, клуб за народни танци „Магия от Пирина”, фолклорни танцови школи „Македонци”, клуб по народни танци и хора „Македонска хубост”.

Първи март е традиционнен празник на любителското художествено творчество. Денят на самодееца е празник, обединяващ хора с различни професии, възраст и пол, но всички водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство и фолклор. Това е празник за хората, които не жалят сили и време, за да работят за запазването на непреходните българските традиции и култура.          

Уважаеми жители и гости на град Сандански, нека да се хванем заедно, ръка за ръка, на най-дългото самодейно хоро в град Сандански. Нека за пореден път да покажем, че магията на българските народни песни и танци е жива и е неразделна част от фолклорните ни традиции, съхранили ни и до днес.

Видяна 910 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.