fbpx
Понеделник, 27 Февруари 2017 17:11 Written by 

Млади специалисти започнаха работа в община Сандански по програма „Старт в кариерата“

В следващите 9 месеца те ще имат възможността да натрупат професионален опит и да развият своите трудови качества.

Младите висшисти са назначени в различни дирекции. Наталия Чолева, завършила „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще изпълнява длъжността мл. юрисконсулт към Дирекция „Административно, правно и информационно обслужване и човешки ресурси“, Тодор Бойчев, магистър „Екология и опазване на околната среда“ е назначен за мл. експерт „Екология“ в Дирекция „Стопанска и инвестиционна политика, проекти и програми“ и Мария Бойкова, която е завършила „Българска филология“, и в момента учи за магистър „Публични комуникации в сигурността и отбраната“ също е назначена като младши експерт към Дирекция „Образование, култура, спорт и социално дело“.

Всички те в момента се запознават с нормативната база документи и спецификата на своите задължения.

Програмата „Старт на кариерата“ осигурява възможност за придобиване на трудов стаж и преход от образование към заетост. Всички млади висшисти, участващи в програмата са били регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ като безработни или заети лица и след подбор се разпределят според специалността, която са завършили.

При добри резултати и бързо усвояване на работните цели, всеки един от тях ще има възможност да остане на работното си място след изтичане на 9 месечния договор, тъй като за ръководството на община Сандански е важно попълването на състава с млади, инициативни и образовани хора.

Oбщина Сандански - медиен партньор на SandanskiNews

Видяна 2057 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.