fbpx
Понеделник, 11 Август 2014 20:15 Written by 

Посланика на Република Южна Африка Н.Пр. Ванеса Калвърт бе на визита в Сандански

Деловата среща между Н.Пр. Ванеса Калвърт и кмета на община Сандански Андон Тотев бе опознавателна и протече в кабинета на градоначалника.
Н. Пр. Посланика  съвсем искрено сподели, че е очарована от Сандански и региона, но основна тема на разговора бе както чудесната природа и развит туризъм, така и местната търговия и зеленчукопроизводство, като каза, че е  останала удивена от качеството на местните зеленчуци и прояви жив интерес как се достига до това качество, освен с природните дадености, които очевидно притежава санданския регион.

Кметът на общината бе изключително поласкан от нейният интерес и с гордост обясни, че в община Сандански все повече и млади хора започват да се занимават със зеленчукопроизводство, което превръщат в свой семеен бизнес и то доста успешно.

Срещата приключи с размяна на традиционни рекламни материали, а посланика на Южна Африка изрази желанието си да повтори визитата в Сандански в началото на октомври, за да се запознае отблизо с отглеждането и беритбата на някой селскостопански продукции. Кметът Тотев с готовност прие нейното предложение и заяви, че с удоволствие Сандански ще бъде домакин и в бъдеще на всяка визита в името на едно ползотворно бъдещо сътрудничество.

 

Галерия:

Видяна 1433 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.