fbpx
Петък, 05 Септември 2014 09:50 Written by 

Местни и чужди занаятчии ще направят обща изложба в Сандански

Местни и чужди занаятчии ще направят обща изложба в Сандански

Празничната програма на „Пирин Фолк”, която стартира във вторник ще се обогати с творческа проява и организирането на Алея на артистите и занаятчиите в парка на Сандански. През целия съботен ден местни художници, творци и занаятчии ще изложат своите произведения и дърворезби, а в следобедните часове ще се включат и творци и занаятчии от Италия, Швеция и Испания. Всички гости и граждани на Сандански ще могат освен на хубава музика и танци да се насладят и на процеса на  направата на някой от занаятчийските предмети и съответни да си ги закупят.

На следващия неделен ден гостите от чужбина заедно с Гърция и Малта ще участват и в пъстрото фолклорно дефиле по главната улица Македония, след което ще се изявят и на сцената на площад „България”. Местните творци споделиха, че се вълнуват изключително за тази предстояща среща, даваща им възможност да се докоснат до културата и произведенията на друг народ.

С участието на творците от България и чужбина програмата на 22 –рото издание „Пирин Фолк” гр. Сандански се обогати и надгради, като културните прояви и мероприятия пълнят курортния град с туристи и гости от цялата страна и чужбина.

Видяна 1386 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.