fbpx
Понеделник, 14 Декември 2015 22:17 Written by 

Процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия"

Уважаеми дами и господа,
Информираме Ви, че Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 обявява за обществено обсъждане процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ по Приоритетна ос 1„Технологично развитие и иновации“ на оперативната програма.
Целта на процедурата е предоставяне на подкрепа за стартиращи предприятияв страната за повишаване на иновационната дейност в тематичните области на ИСИС, като изпълнението на проектите, подкрепени по процедурата, следва да води до разработване на продукт (стока или услуга) или процес в приоритетните направления на тематичните области на ИСИС.
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 10 000 000 евро (19 558 300 лева). Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ на проект е 50 000 лева, а максималният размер е 391 166 лева.
По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020) с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП).
Проектът на Насоки за кандидатстване и пакета документи към тях по процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ се публикуват на основание чл. 13, ал. 4 от ПМС № 107/20.05.2014 г.
Предложения и коментари по горепосочените документи могат да се изпращат в срок до 17:30 ч. на 08.01.2016 г. (включително) на следната електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Предложенията и коментарите следва да бъдат представени като свободен текст в рамките на електронното писмо(e-mail) или да бъдат приложенив отделен файл във формат .word., а не да бъдат сканирани или нанасяни в отделните документи от пакета.

Тук можете да откриете Насоки за кандидатстване, Документи за попълване и Документи за информация по процедурата.

Видяна 1324 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.