fbpx
Петък, 01 Април 2016 12:34 Written by 

IIIОУ „Христо Ботев” награди своите най-добри петокласници на състезание по БЕЛ

Състезанието „Бъди грамотен”, организирано от учителите по български език и литература в IIIОУ „Христо Ботев” – Сандански, се проведе за девета поредна година вчера в сградата на училището и бе посветено на  неговата 40-годишнина. От всички пети класове бяха излъчени по четири ученици плюс още   двама, които се включваха в различните кръгове с различни задачи. В първи кръг на състезанието задачата на отборите бе да образуват сродни думи на зададени такива, да редактират, т.е. да откриват грешки в текст и други. Във втория кръг петокласниците изпълняваха изразително творби от съвременни български автори и стихове за Родината. В състезанието имаше и кръг, специално посветен на 40-годишнината на училището с  тематично разработени материали, свързани с история на училището, Ботевата награда, която се дава на ученик, завършил от  1 до 7 клас с успех пълен отличен  и призови места от олимпиади, както и кръг за изработване на табло или постер.

Петте кръга на състезанието бяха оценявани от жури с председател г-н Граматиков – помощник директор и членове – г-жа Божанка Чапкънова, пенсиониран преподавател по български език и литература, която бе поканена за почетен член и г-жа Таня Драмова, настоящ преподавател по български език и литература в училището.

Всички ученици показаха изключителен ентусиазъм и добра подготовка, а  състезанието под наслов „ Език свещен на моите деди…” бе спечелено от V б клас, с класен ръководител Красимир Николов и отличната подготовка на г-жа Катя Дамянова. Второ място спечелиха Vг клас, трето – Vв клас и четвърто – Vа клас. Госпожите Бухова,  Дуева и Карачанакова показаха още веднъж блестяща организация и добра подготовка на учениците в III ОУ „Христо Ботев”.

В края на състезанието, Директорът Румен Сидеров награди и всички, спечелили от конкурса „Под дъгата на детството”.

Видяна 1416 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.