fbpx
Понеделник, 29 Септември 2014 19:41 Written by 

„Чети с мен” бе проведено и в Сандански

Инициативата „Чети с мен” е на Министерството на културата, като кампанията е дело на коалиция от организации, които професионално са свързани с четенето и грамотността: Министерство на културата; Министерство на образованието и науката; Столична община; Аз-чета; Асоциация „Българска книга”; Българската асоциация по информационни технологии; Българска библиотечно-информационна асоциация; Български дарителски форум; Детски книги; Книголандия; Национална мрежа за децата; Национална мрежа „Родители”; Сдружение на българските писатели; Синдикат на българските учители; Съюз на артистите в България; Съюз на народните читалища; Център за приобщаващо образование; УНИЦЕФ; университети; Фондация „Глобални библиотеки – България“; Фондация „Заедно в час”; чужди културни институти.

В Сандански кампанията събра да почетат и споделят своите любими стихове, цитати и мисли автори и творци в Библиотеката към Читалище „Отец Паисий – 1919”. Срещата, която бе открита от Магдалена Христова бе уважена от Ваня Поповчева, Илияна Тошева, Иван Данаилов, Христо Георгиев, Димитър Чонгов и др.

С кампанията хората ще могат да се докоснат до любимите си български писатели и поети, ще се срещнат с популярни лица, ще обменят заглавия, любими цитати, книги, лични текстове, идеи за офлайн или онлайн места, на които да откриват редки или нови издания, да общуват чрез словото и четенето един на друг, от книгата на хартиен носител или в електронен вид, по нетрадиционен и изключителен начин.

Галерия:

Видяна 2020 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.