fbpx
Четвъртък, 29 Май 2014 13:53 Written by 

Министър Михайлова открива нов Посетителски...

Посетителският  информационен център и образователен център на Дирекция „Национален парк Пирин”  изграден в Сандански с финансови средства от Оперативна програма „ Околна среда 2007-2013г. „ и е част от изпълнения от Дирекция „Национален парк Пирин” проект „ Устойчиво управление на Национален парк „Пирин” и резерват „Тисата”.

За построяването триетажния  център, който се намира над стадион „Вихрен” са изразходени 390 хил. лв. Многофункционалната сграда ще бъде и административен офис на служителите от Парков участък „Каменица” .

Информационният център определено ще бъде полезен не само за туристите на града, но и за образователното звено в общината, тъй като ще бъдат провеждани спорадични образователни дейности с деца за биоразнообразието в Пирин, историческите и културни забележителности на целия регион и прилежащите на парка общини.

Официалното откриване ще бъде на 5 юни 2014 г. /четвъртък/ от 11.00 ч. Очаква се, въпреки избирането на Искра Михайлова за евродепутат, която в момента е Министър на околната среда и водите да открие лично новата придобивка на Сандански.

Видяна 2224 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.