fbpx
Четвъртък, 29 Май 2014 13:53 Written by 

Министър Михайлова открива нов Посетителски...

Посетителският  информационен център и образователен център на Дирекция „Национален парк Пирин”  изграден в Сандански с финансови средства от Оперативна програма „ Околна среда 2007-2013г. „ и е част от изпълнения от Дирекция „Национален парк Пирин” проект „ Устойчиво управление на Национален парк „Пирин” и резерват „Тисата”.

За построяването триетажния  център, който се намира над стадион „Вихрен” са изразходени 390 хил. лв. Многофункционалната сграда ще бъде и административен офис на служителите от Парков участък „Каменица” .

Информационният център определено ще бъде полезен не само за туристите на града, но и за образователното звено в общината, тъй като ще бъдат провеждани спорадични образователни дейности с деца за биоразнообразието в Пирин, историческите и културни забележителности на целия регион и прилежащите на парка общини.

Официалното откриване ще бъде на 5 юни 2014 г. /четвъртък/ от 11.00 ч. Очаква се, въпреки избирането на Искра Михайлова за евродепутат, която в момента е Министър на околната среда и водите да открие лично новата придобивка на Сандански.

Видяна 1985 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.