fbpx
Петък, 24 Октомври 2014 19:05 Written by 

Народно читалище „Отец Паисий-1919”, гр. Сандански организира и представя ФОЛКЛОРНИ ПРАЗНИЦИ

За да усетите завладяващото изкуство на пиринския фолклор, заповядайте на

24 октомври (петък), 17:00 часа на площада в с. Плоски, община Сандански
25 октомври (събота), 11:00 часа на площада в гр. Мелник, община Сандански
26 октомври (неделя), 11:00 часа на площад „България” в гр. Сандански

Празничната програма включва възстановени български народни песни, танци и обичаи от Пиринската фолклорна област и кулинарна изложба на местни традиционни ястия.

Проект „Опазване на културното наследство на община Сандански” е от голяма важност за обществеността, защото на нас българите винаги ще бъде потребна пречистващата пътеводна светлина и мъдрост на народното творчество. С уникалните български гласове и неповторими народни ритми, песните и танците ще покажат на поколенията вплетената в тях магия от нашите предци. Те ще върнат в младото поколение усещането  за гордостта и силата на родовия корен и ще покажат красотата на народното творчество, сътворено с любовта и вдъхновението на българския народ.   

Фолклорни празници „Да се видим на седянка” се изпълняват по проект „Опазване на културното наследство на община Сандански”, Договор № 47/3/3230269/24.01.2014 г. между Държавен фонд „Земеделие”, „Местна инициативна група Сандански – МИГ Сандански” и Народно читалище „Отец Паисий-1919”, гр. Сандански, по мярка 4.1 ПСМР от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 година, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Източник: Народно читалище „Отец Паисий-1919″

Видяна 2036 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.