fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Понеделник, 12 Януари 2015 09:41 Автор 

Важни промени, влезли в сила от началото на годината

Електронен болничен: Лекарите вече няма да издават хартиени болнични листове, а ще ги пращат онлайн до НОИ и до Електронния регистър на болничните листове. За работодателя ще се разпечатва документ на обикновен лист хартия, подобен на извинителна бележка, където са посочени датите и причината за отсъствието. Целта е да с новия софтуер процедурата по обработване и изплащане на обезщетенията да се сведе до 5 работни дни след постъпването на данните.

МПС: Купуването, прехвърлянето или отписването на моторни превозни средства от началото на тази година ще се извършва в КАТ. Оттам промените ще се предават по електронен път на съответната общински администрация, където ще се изчислява размерът на данъка и ще се известяват данъкоплатците.

Холограмни стикери: От 1 януари Агенцията по вписванията ще полага холограмни стикери, безплатни за бизнеса и гражданите, върху редица документи, напр. удостоверенията за актуално състояние, ликвидация и несъстоятелност, както и всички други документи, удостоверяващи обстоятелства и съдържащи мокър печат.

Холограмни стикери ще се поставят и от документите, издавани от Имотния регистър.

НСОРБ

Видяна 2996 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.