fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Понеделник, 12 Януари 2015 09:41 Автор 

Важни промени, влезли в сила от началото на годината

Електронен болничен: Лекарите вече няма да издават хартиени болнични листове, а ще ги пращат онлайн до НОИ и до Електронния регистър на болничните листове. За работодателя ще се разпечатва документ на обикновен лист хартия, подобен на извинителна бележка, където са посочени датите и причината за отсъствието. Целта е да с новия софтуер процедурата по обработване и изплащане на обезщетенията да се сведе до 5 работни дни след постъпването на данните.

МПС: Купуването, прехвърлянето или отписването на моторни превозни средства от началото на тази година ще се извършва в КАТ. Оттам промените ще се предават по електронен път на съответната общински администрация, където ще се изчислява размерът на данъка и ще се известяват данъкоплатците.

Холограмни стикери: От 1 януари Агенцията по вписванията ще полага холограмни стикери, безплатни за бизнеса и гражданите, върху редица документи, напр. удостоверенията за актуално състояние, ликвидация и несъстоятелност, както и всички други документи, удостоверяващи обстоятелства и съдържащи мокър печат.

Холограмни стикери ще се поставят и от документите, издавани от Имотния регистър.

НСОРБ

Видяна 3052 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.