fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Неделя, 05 Януари 2014 00:21 Автор 

Омерзени сме от нелепите обвинения и лъжи, които се изсипаха по наш адрес

Омерзени сме от нелепите обвинения и лъжи, които се изсипаха по наш адрес

За молитвата
(Лука 11:1-4)
И когато се молите, не бъдете като лицемерите; защото те обичат да се молят, стоящи по синагогите и по ъглите на улиците, за да ги виждат човеците. Истина ви казвам: Те са получили вече своята награда

ОБРЪЩЕНИЕ

От  протойерей  Георги Менчев,  иконом Благой Стоев  и всички останали
наречени незаслужено „разколници”

 

Омерзени сме от нелепите обвинения и лъжи, които се изсипаха по наш адрес.

Всичко това отделно от клеветите, които новопроизведените свещеници си позволяваха да разпространяват , за да накарат хората да се отвърнат от нас, както и от грозните сцени, които са правили по време на богослужения.

Разбираем е страхът, който стои зад предизвиканите от  тях скандали през  последните дни.  Когато си навредил умишлено на някого , и то на някой, който те е приел като брат, не очакваш той да храни топли чувства към теб.  Не разбираме обаче как е възможно уважението към Църквата, на която би трябвало да служат, да е толкова малко, че да си позволят до там да вредят на авторитета й.

Никой от новопроизведените свещеници не е и няма да бъде отстранен от града.

Смятаме, че абсурдите, които чухме за себе си, не се нуждаят от коментар. И все пак ще споменем някои от тях - щели сме да преминем към македонската църква, били сме разколници, били сме селски свещеници.

Вярваме, християните в Сандански помнят, че ние бяхме тези, които се бориха за единството на Българската църква по време на разкола. Помнят, че сме свещеници в Сандански над 25 години.

Българската църква ни е по-скъпа от всичко.

Молим се и вярваме, че тя ще пребъде независимо от всичко, защото църквата – това сме всички ние, християните

Видяна 1799 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.