fbpx
Неделя, 15 Март 2015 21:44 Written by 

Нека заедно да открием самоличността на героите от войната на тези снимки

Нека заедно да открием самоличността на героите от войната на тези снимки

Тези две снимки ни ги предостави Христо Георгиев, издател, съставител и редактор на книгата "Църква" - Летопис на отец Ангел Столинчев. Те са от снимковия архив на отец Столинчев и са включени в книгата му. Въпреки усилията му, Христо не е успял да установи кои светиврачани са заснети на тях. А без съмнение те са изключително интересни личности. Първата има кратък текст - "Първенци на град Сандански от 1932 година", а втората няма текст. Тя, по всяка вероятност, е правена по повод годишнина от Първата световна война, защото на нея, наред с офицери, са щракнати и герои от войните, окичени с ордени и медали.
Обръщаме се към вас, драги читатели, с молба да се взрете внимателно в снимките, да ги покажете и на вашите по-възрастни роднини. Може би ще разпознаете на тях своите предци. Ако това се случи, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., не се колебайте. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Нека заедно ги изтръгнем от забравата.

Видяна 1412 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.