fbpx
Четвъртък, 26 Март 2015 22:02 Written by 
Зам. кметът Младен Тимчев приветства представителите на осем държави, които пристигнаха днес в Сандански зам. кметът Младен Тимчев

Зам. кметът Младен Тимчев приветства представителите на осем държави, които пристигнаха днес в Сандански

Зам. кметът Младен Тимчев приветства представителите на осем държави, които пристигнаха днес в Сандански

Тридневният форум е свързан с проекта "Военни места/мирни граждани", където в конферентната зала на СПА хотел "Свети Никола" бяха представени презентации от Белгия, Испания, Чехия, Гърция и Италия на темите "Сандански по време на войните" и ролята на община Сандански като важен стратегически военен район.

Утре чуждестранната група с представители на общинска администрация ще посетят военния паметник и църквата, построена от войници в с. Левуново, както и с. Рупел - Гърция, което през Балканската война е освободено от Седма пехотна рилска дивизия на българската армия, и Дойранския фронт, където са се водили пет сражения начело с българската армия.

В Ново Село, Македония заместник кмета на община Сандански Младен Тимчев в знак на почит ще поднесе венец на българското военно гробище, а през последния ден групата ще посети гр. Мелник и Роженски манастир.

Видяна 2274 пъти
Рейтинг
(3 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.