fbpx
Четвъртък, 28 Май 2015 18:16 Written by 

Весна Змиянац на Пирин Фолк 2015

Весна Змиянац на Пирин Фолк 2015

Организаторите XXIII- тото издание на Балканския фестивал „Пирин Фолк”, който всяка година оглася полите на Пирин в началото на септември споделиха, че водят активни преговори за участие на сръбската звезда Весна Змиянац на сцената на фестивала. Същата е предложена от сръбската телевизия медиен партньор, чиито управител Витко Радомирович обещава съдействието си за осигуряване на звездата.

В международния конкурс за изпълнители никак няма да бъде лесно на когото и да е, защото от Македония участват Тихи Ампов и Стойне Николова, които ще бъдат много мощна конкуренция на сръбските Аца Ранджелович и Весна Змиянац. От България достойна конкуренция ще бъдат младата и талантлива певица от Петрич – Мария Гугушева, току що спечелила петричкия фестивал „Изгряват звезди”, както и утвърдените вече Евелина Александрова и Таня Скечелиева. В конкуренция се очертават и двете солистки на Ансамбъла за народни песни към Българското национално радио Валерия Момчилова и Боряна Василева, както и солистките на Гвардейския оркестър София – Антония Маркова и Съни.
„Въобще ще се лее кръв за радост на публиката”- заяви Директорът на фестивала Валентин Пензов. По традиция фестивалът се излъчва в цяла Европа, а от две години с прекарването на оптичен кабел и за цял свят в интернет с HD качество.

Организаторите от община Сандански готвят и солидна програма в Гала вечерта заедно с награждаванията. Българският представител на нея ще бъде популярният певец Илия Луков, а от Македония Петър Нечовски.

Авторитетното международно жури с председател Стефан Драгостинов много ще се затрудни да отсее най-добрите. „Има няколко много силни песни” – каза професорът, „…но ясно изразен хит на фестивала и тази година не се очертава…Като цяло македонските интонации преобладават категорично на фестивала, което е радостно, защото по този начин се съхранява и популяризира народностната традиция…” каза още Драгостинов.

Видяна 4713 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.