fbpx
Петък, 19 Юни 2015 16:33 Written by 

Кметът Тотев ще изгражда две нови улици в селата Дамяница и Левуново

Кметът Тотев ще изгражда две нови улици в селата Дамяница и Левуново

С първа копка ще бъде даден старта по строителството и изграждането на две нови улици в селата Дамяница и Левуново, община Сандански. В понеделник 10.30 ч. в с. Левуново кметът на община Сандански ще даде старт на строителните дейности по проект: „Изграждане на улица 9-ти Май в село Левуново, община Сандански” по Договор за безвъзмездна финансова помощ с № 47/3/3221473 сключен на 03.02.2015 г. между Държавен фонд „Земеделие”- Разплащателна агенция (ДФЗ-РА), Местна инициативна група Сандански (МИГ-Сандански) и община Сандански по Мярка 4.1
„Прилагане на стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.
С реализацията на проекта ще бъде изградена улица „9-ти май в село Левуново от О.Т. 99 до О.Т. 49.
В рамките на строителните дейности ще бъдат извършено предварително почистване, включително на паразитна растителност, доставка и полагане на нови бетонови бордюри 18/35/50 см., направа на насип, профилиране и уплътняване на основата от трошен камък 0/40 мм., направа на първи битумен разлив, доставка и полагане на неплътен и плътен асфалтобетон, осигуряване на нормално отводняване на улицата, дейности по озелняване, поставяне на пътна сигнализация.
Новоизградената улица „9-ти май” ще обезпечи по-добра транспортна достъпност в рамките на селото, като осигури връзка между две основни и благоустроени улици в село Левуново.

В същият ден, понеделник в 11.15 ч. ще бъде направена и първа копка в с. Дамяница за старт на строителните дейности по проект " Изграждане на улица „Иван Козарев” в село Дамяница, община Сандански” по Договор за безвъзмездна финансова помощ с №47/3/3221474 сключен между Държавен фонд „Земеделие”- Разплащателна агенция (ДФЗ-РА), Местна инициативна група Сандански и община Сандански по Мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013г.

С реализацията на проекта ще бъде изградена улица «Иван Козарев» в село Дамяница, община Сандански. Предвидени са: почистване на улицата от паразитна растителност, направа на изкоп в земни почви, доставка и полагане на нови бетонови бордюри 15/25/50 см., профилиране и уплътняване на основа от баластра, направа на първи и втори битумен разлив, доставка и полагане на неплътен и плътен асфалтобетон, осигуряване на нормално отводняване на улицата, поставяне на пътна сигнализация.

 

 

 

 

 

Видяна 1584 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.