fbpx
Петък, 30 Октомври 2015 15:52 Written by 

Бъдещи първокласници отбелязаха Деня на народните будители

Група "Веселите патета" от ЦДГ 4 "Радост" в Сандански отбелязаха тържествено Деня на народните будители, който отбелязваме на 1 ноември.
Конферентната зала в Интерхотел "Сандански" се препълни с развълнувани родители и усмихнати детски лица, които под ръководството на своите госпожи Вера Мигдалова и Филка Кузманова изнесоха цяла празнина програма с чудесни костюми, много енергия и в тон с празника на будителите.
С много празнично настроение тържествената вечер започна с мажоретен състав и Химна на Република България и продължи с невероятен рецитал, посветен на българските книжовници и будители. По -късно малчуганите изненадаха своите родители с много песнички и красив танц. Съвсем в стила на празника "Веселите патета" и няколко родители изиграха и сценката от романа "Под игото" - Радини вълнения, където се превъплътиха в едни от най-емблематичните роли в българската литература.

В края на тържеството всички развяха български знаменца и се почерпиха с домашно приготвена погача и лакомства.

Видяна 693 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.