fbpx
Петък, 25 Декември 2015 01:31 Written by 

Кметът Котев представи и даде старт на кампанията за саниране на еднофамилни и многофамилни жилищни сгради

Вчера, в залата на Общинска администрация – Сандански, кметът на общината Кирил Котев и експерти от администрацията обявиха, че на 28.12.2015 г. започва приемът на документи и консултацията на гражданите относно проекта „Енергийна ефективност в периферните райони” на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 -2020 г.”. Кирил Котев сподели още, че всички документи за кандидатстване и условията ще бъдат качени на страницата на община Сандански в интернет и там всеки ще може да ги тегли и попълва.
За реализацията на проекта ще бъде сформирано звено в общината за подкрепа на собствениците на жилищни сгради, на които ще бъде оказвано съдействие и разяснение по проекта.Сумата на община Сандански за проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е 4.7 млн. лева, като крайният срок за подаване на проектни предложения е 31 май 2016 г.

Поради ограничеността на средствата, Община Сандански ще сключва договори със сдружения на собствениците на многофамилни жилищни сгради по реда на постъпването в общината на заявление за интерес и финансова помощ с всички изискуеми документи, изискващи се по програмата. Всички присъстващи бяха запознати и със самите условия за кандидатстване и бе уточнено, че проектът е 100 % безвъзмезден, т.е. на собствениците няма да им струва нищо.
Кметът Кирил Котев също уточни, че енергоефективни мерки ще бъдат приложени и върху обществени сгради в Сандански- сградата на Пожарната, Културен дом, Дневен център.
В понеделник ще стартира кампанията и ще заработи звеното в общинска администрация Сандански, което ще отговаря за приемът и обработката на документите, както и оказването на всякаква помощ на собствениците, които ще обновят своите жилищни сгради.

 

 

Видяна 1708 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.