fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Вторник, 11 Февруари 2014 21:54 Автор 

Народно читалище „Отец Паисий-1919”, гр. Сандански спечели проект на тема „Опазване културното наследство на община Сандански”

Народно читалище „Отец Паисий-1919”, гр. Сандански спечели  проект на тема „Опазване културното наследство на община Сандански”

Председателят на Народно читалище „Отец Паисий-1919”, гр. Сандански – Атанас Стоянов подписа договор с Държавен фонд „Земеделие” за финансиране на проект „Опазване културното наследство на община Сандански”. Проектът се финансира  по мярка 4.1. „Прилагане на стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година, подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Целта на проекта е съхраняване, опазване и популяризиране на регионалното културно наследство – народни песни, танци и обичаи. Проектната идея предвижда създаване на фолклорни празници „Да се видим на седянка”, които ще бъдат реализирани в три населени места от община Сандански. В резултат на проекта ще бъдат закупени музикални инструменти за читалищния оркестъра и народни носии за самодейците.


Видяна 1039 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.