fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Неделя, 02 Март 2014 16:12 Автор 

Откриха обновения с близо 3 млн. лева Спортен интернат по плуване

Общинския духов оркестър и Общински танцов ансамбъл „Празник” откриха тържествената церемония, която се състоя, въпреки дъжда. Неврокопския митрополит Серафим направи тържествен освет на новата спортна база и пожела на всички спортисти да бъдат закриляни и здрави. В присъствието на заместник областния управител Димитър Капитанов, Главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров, председателя на Българската федерация по плувни спортове,председателя на Общински съвет Сандански,  плувните клубове в Сандански, много граждани и медии кметът Тотев благодари на екипа по проекта, на изпълнителите, на звено „Озеленяване” и общинската администрация за положените усилия и труд за осъществяването на този значителен за Сандански проект. Въпреки дъжда, който се изсипа над Сандански същата вечер в присъствието на своите гости и съграждани градоначалника и официалните лица прерязаха лентата с трибагреника, с което Спортния интернат по плуване бе официално открит. След мощната заря, кято направи събитието още по-празнично всички присъстващи имаха възможност да разледат самата обновена сграда на спортната база, където деца от Сандански и цяла България ще тренират, ще провеждат лагери, състезания и прочие.

Проектът „Създаване на екокампуси – като средство за засилване на  трансграничното екологично образование и обучение” е в партньорство с SOS Детски селища, Гърция – като водеща организация е община Сандански.Бюджета за община Сандански е на стойност е 1 млн. 407 хил. евро или близо 3 млн. лева. По проекта се преустрои и реконструира цялата сграда на спортния интернат и големия басейн. Бе обособена площадка за фитнес на открито в градския парк в близост до спортното игрище. По проекта се създадоха и специални пакети за „Зелени училища”за ученици от начално, основно и гимназиално образование, включително и деца със специални потребности.

   
Видяна 3191 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.