fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Неделя, 02 Март 2014 16:12 Автор 

Откриха обновения с близо 3 млн. лева Спортен интернат по плуване

Общинския духов оркестър и Общински танцов ансамбъл „Празник” откриха тържествената церемония, която се състоя, въпреки дъжда. Неврокопския митрополит Серафим направи тържествен освет на новата спортна база и пожела на всички спортисти да бъдат закриляни и здрави. В присъствието на заместник областния управител Димитър Капитанов, Главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров, председателя на Българската федерация по плувни спортове,председателя на Общински съвет Сандански,  плувните клубове в Сандански, много граждани и медии кметът Тотев благодари на екипа по проекта, на изпълнителите, на звено „Озеленяване” и общинската администрация за положените усилия и труд за осъществяването на този значителен за Сандански проект. Въпреки дъжда, който се изсипа над Сандански същата вечер в присъствието на своите гости и съграждани градоначалника и официалните лица прерязаха лентата с трибагреника, с което Спортния интернат по плуване бе официално открит. След мощната заря, кято направи събитието още по-празнично всички присъстващи имаха възможност да разледат самата обновена сграда на спортната база, където деца от Сандански и цяла България ще тренират, ще провеждат лагери, състезания и прочие.

Проектът „Създаване на екокампуси – като средство за засилване на  трансграничното екологично образование и обучение” е в партньорство с SOS Детски селища, Гърция – като водеща организация е община Сандански.Бюджета за община Сандански е на стойност е 1 млн. 407 хил. евро или близо 3 млн. лева. По проекта се преустрои и реконструира цялата сграда на спортния интернат и големия басейн. Бе обособена площадка за фитнес на открито в градския парк в близост до спортното игрище. По проекта се създадоха и специални пакети за „Зелени училища”за ученици от начално, основно и гимназиално образование, включително и деца със специални потребности.

   
Видяна 3113 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.