fbpx
Понеделник, 24 Март 2014 20:07 Written by 

Започнаха консултациите за изготвянето на Общ устройствен план на община Сандански

Започнаха консултациите за изготвянето на Общ устройствен план на община Сандански

На сайта www.sandanski.regeo.eu може да бъде разгледан опорния план

През тази седмица се проведоха консултации, проучвания и огледи на място с местните кметове и кметски наместници на община Сандански и Общинския съвет за уточняване приоритетите и вижданията за териториалното развитие на общината, които да залегнат в Общия устройствен план.

Работните срещи бяха проведени по райони – Катунски, Мелнишки, Склавски, Сандански с оглед конкретизирането на решенията и тяхното оптимизиране с оглед целите на плана. Следващата стъпка, която планира Общинска администрация Сандански е изясняване на концепцията, която е на най-ранен етап.

На  http://sandanski.regeo.eu/ е представен опорния план, който отразява съществуващото към момента състояние на територията и може да бъде основа за предложения на заинтересовани лица. Постъпилите предложения ще бъдат изпратени на проектантите на плана, за да намерят отражение в Общия устройствен план.

Предстои проучване на мнението на обществеността и обхващане на всички проблеми на територията, като подобни срещи ще бъдат провеждани със сдружения в различни сфери на обществения живот – бизнес, граждански сдружения, сдружения на земеделските производители, браншови организации, организации на архитекти и инженери и пр.

Чрез средствата за масова комуникация гражданите ще бъдат поканени да дадат своите мнения. От Общинска администрация споделиха надеждата си за активна позиция на всички, за да бъде в максимална степен обхваната и решена цялостната проблематика на територията.

Видяна 1318 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.