fbpx
Вторник, 25 Март 2014 21:21 Written by 

Обучение за развитие на социалните услуги се проведе в Благоевград

В него взе участие и заместник кмета на община Сандански Мария Чинкова

Тридневното обучение бе на тема: „Мониторинг и оценка на изпълнението на политики и стратегии за развитие на социалните услуги и за контрол на качеството на предоставянето на социални услуги”, организирано и финансирано по проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”, изпълняван от  Агенция за социално подпомагане. Община Сандански е партньор по проекта от началото на изпълнение на проектните дейности през месец  октомври 2011година. Паралелно в друга обучителна група бяха включени психолози, социални работници и медицински лица, работещи в социални услуги от област Благоевград, които се обучаваха в „Спешна психологическа помощ при критични/стресови ситуации”.

Обучението се проведе в град Благоевград от 19-ти до 21-ви март 2014г., и в него бяха включени членове на Звеното за мониторинг на Областната стратегия за развитие на социалните услуги, представители на областна администрация Благоевград, представители на общините в областта, инспектори от Инспектората към Агенция за социално подпомагане. Обучители бяха специалисти от „Институт по социални дейности и практики” град София. В края на лекционния курс бе проведен изпит и всички участници получиха сертификати за преминат курс на обучение. Целта е да се  развият умения за мониторинг и оценка на изпълнението на вече действащите областни стратегии за развитие на социалните услуги, да се  укрепи капацитетът за между институционално сътрудничество при кризисни събития, да се повишат уменията за ефективен контрол на качествено предоставяне на социалните услуги.

Проведеното обучение е част от поредица обучения, предвидени за специалистите от сферата на социалната политика и социалните услуги в цялата страна, които ще се реализират и финасират в рамките на проекта до края на 2014 година.

Следващото обучение на тема „Обучение на служители на общинските администрации за управление, контрол на качеството и възлагане на управлението на социалните услуги” се предвижда да се проеведе през месец май 2014г. На него също ще бъдат поканени участници от община Сандански и другите общини на област Благоевград.

Видяна 1365 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.