fbpx
Четвъртък, 14 Август 2014 09:04 Written by 

Старта на XIX Балкански младежки фестивал препълни Летния театър в Сандански

За деветнадесети пореден път Сандански се превърна в истинска сцена на музикалното и танцово изкуство. Танцьори, певци и артисти от България и Балканите се събраха отново за Балканския младежки фестивал, като в пет дни курортния град ще "ври" и "кипи" под таланта на младите танцьори, музиканти, певци, художници и артисти.

С фестивално дефиле на всички участници по главната улица "Македония" стартира фестивалът. Пъстрите традиционни носии, музиката и усмихнатите млади хора образуваха конвой от хора, които съпроводиха младежите до самия Летен театър, където се състоя първия концерт от фестивалната програма. След като очарователните водещи представиха и поканиха всички, които ще се изявят на сцената заместник кмета на община Сандански Мария Чинкова даде старт на фестивала, който бе открит тържествено от Младежки духов оркестър гр. Сандански с ръководител Костадин Кирянов. Местният танцов ансамбъл "Никола Вапцаров" "раздруса" сцената на летния театър с кръшни хора и ръченици, след което ритмите смениха танцовите групи The Hopes, Феерия и Жасмин от Сандански, Вероник - София, Da Clique - Перник и др. На сцената се изявиха и млади изпълнителки, сред които  Елиана Капитанска от ВГ "Звънче", Неделяна Христова /Нел/ и др., които "взривиха" сцената и вдигнаха градусите на настроението.

Празничната програма продължава и днес с изложба в 10.00 ч. в Кафе бар Айсберг, а в следобедните и късни часове са предвидени работилници за графити, бижута и татуси в парка, Хип-хоп битка и фестивална програма отново в Летния театър, където ще се проведе и Конкурс за най-добър млад поп-рок изпълнител.

 

Галерия:

 

Видео:

Видяна 3338 пъти
Рейтинг
(9 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.