fbpx
Събота, 16 Август 2014 18:53 Written by 

„България без цензура” Сандански организира народни борби на традиционния събор в с. Дамяница

„България без цензура” Сандански организира народни борби на традиционния събор в с. Дамяница

В санданското село Дамяница се проведоха народни борби за традиционния събор.

Идеята за провеждането на борбите, началната организация, както и голяма част от финансовата подкрепа е изцяло на Димитър Станков. Впоследствие, с желание да помогнат се включиха областният координатор на ББЦ Сотир Гълъбов, който е родом от с. Дамяница и общинският председател за Сандански – Георги Батев.

В народните борби, които бяха разделени на три категории – до 80 кг., от 80 до 100 кг. и над 100 кг. се включиха и именити борци като Любен Илиев – състезател на „Левски” и бронзов медалист от Европейското първенство през 2013 г., Кирил Ханджийски – второ място в Международния турнир през 2005 г. „Дан Колов”, Николай Стоилов, Недялко Неделчев, Янко Ханджийски и Илиян Скритски.

Естествено имаше победители, които получиха парични награди и две жертвени агънца на победител под 100 кг. И над 100 кг., осигурени от Димитър Станков.

Битките се превърнаха в истинска атракция и предизвикаха небивал интерес на традиционния панаир, който се провежда в с. Дамяница.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Видяна 2448 пъти
Рейтинг
(4 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.