fbpx
Петък, 29 Август 2014 15:40 Written by 

Лебедът, който бе открит вчера сутринта безпомощен се възстановява

Лебедът, който бе открит вчера сутринта безпомощен се възстановява

Ден, след като бяха докарани от Холандия две двойки лебеди, единия женски бе намерен на следващата сутринта отпаднал и немощен в близост до брега. Благодарение на бързата намеса на звено ”Озеленяване” към община Сандански днес вече лебедът се възстановява и дори бе пуснат за кратко в  езерото. Ветеринарния лекар д- р Сираков е изразил мнение, че птицата ще се оправи напълно, тъй като е млада и се повлиява добре от антибиотичното лечение, което продължава заедно с витамини. За сега младата женска ще остане под наблюдението на звено „Озеленяване” и няма да бъде пускана в езерото докато не се възстанови напълно, тъй като има съмнение, че освен очевидния стрес, който може да е причинил отпадането и да е била и ударена с твърд предмет.

Очаква се в най-скоро време да бъдат поставени и забранителни табели около езерото да не се хранят лебедите и да не се пускат домашни любимци при птиците, тъй като живота на грациозните животни може да бъде застрашен.

Галерия:

Видяна 1833 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.