fbpx
Вторник, 02 Септември 2014 16:55 Written by 

Днес Спортния интернат по плуване става на 45 години

Днес Спортния интернат по плуване
става на 45 години

Честито!

Малко история: На същото място, на което е и днес в китната паркова зона на Сандански далеч от шума на строящи се сгради и автомобили се изгражда Спортния интернат по плуване. В самото си създаване негови възпитаници са били около 80 спортисти. Отличната спортна база, осигуряваща нощуване, хранене и чудесни условия за спорт издига реномето и престижа на плувното школо и през годините през него преминават над 2500 състезатели от всички възрасти.

В днешно време и след ремонта за над 3 милиона лева, който направи община Сандански по проект в града и региона родители масово проявяват интерес и записват своите деца в двете школи по плуване "Сандански" и "Вихрен". Ежегодно се посрещат български и чуждестранни отбори на тренировъчни лагери и състезания.

Освен отлични условия за спорт тук се "създадоха" и много именити спортисти - Юлиян Василев, който участва през 1980 г. на Олимпиадата в Москва и Венцислав Айдарски, който се състезава на Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Имена като Ив. Кирилов, М. Владимирова, Хр. Мунчева, Д. Вакареева, К. Костадинов, Н. Гамишев и много други прославят Сандански и плувните спортове в страната и света. Едни от най-успешните състезатели стават и треньори в плувните клубове като Н. Вакареев, Б. Граматиков и А. Спиров.

SandanskiNews.com честити рождения ден на школото и пожелава много медали и успехи.

 

Галерия:

Видяна 1013 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.