fbpx
Сряда, 17 Септември 2014 12:19 Written by 

Духовият оркестър на Сандански се завърна от Германия

Фестивалът „Среща на младежките духови оркестри на Европа”се проведе в гр. Бьозел на 9 септември, а момчетата от Младежки духов оркестър гр. Сандански с ръководител Костадин Кирянов бяха единствените представители от България.

В раздел Духов оркестър с мажоретен състав санданските музиканти и мажоретките от The Hopers стават трети след изпълненията си плюс задължителен марш „Ода на радостта”. Ръководителят Костадин Кирянов сподели, че е изключително горд и щастлив от спечелената купа и от своите момчета, които изказаха своите изключително позитивни впечатления от пътуването, конкурса и другите 35 духови оркестри.

Първо място в този раздел печели група от Полша, като в конкурса съставите са се борили в различни категории в зависимост от това дали са с мажоретки или самостоятелно.

Макар и уморени от дългия път ентусиазираните музиканти споделиха, че единствено те са били поканени да свирят на вечерята на организаторите, които са им връчили официална покана за догодина за участие.

В момента Духовият оркестър на Сандански след обогатяване на своя репертоар и участието си в много както национални така и международни прояви е изключително популярен и все повече деца и младежи изявяват желание да се запишат.

Видяна 1198 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.