fbpx
Вторник, 04 Декември 2018 22:51 Written by 

Богата празнична програма през целия месец декември в община Сандански

Празничният месец декември и тази година е наситен със събития, които е подготвила община Сандански за малки и големи. Театрални постановки, изложби, концерти, опера, празненства и дори цирк очакват всички местни и гости на град Сандански от първия до последния ден на последния месец в годината.
Първото събитие, което отваря пътя на Коледните празници е „Запалването“ на празничната украса и елха на 5 декември. Само два дни след това – на 7 декември /петък/ в програмата се включват цели три събития: от 17:30 ч. – Изложба в Археологически музей – Сандански, 19:00 ч. – Театралната постановка „Брачни безумия“ и 19:30 ч. – постановката „Квадратурата на кръга“ в село Склаве. В събота, на 8 декември Дома на културата се превръща в арена на цирковото изкуство.
Новата седмица започва с нови събития, когато между 10 и 14 декември домакините от Археологически музей ще се превърнат в работилничка за своята „Коледа в музея“, а на 12 декември Общинския младежки театър ще представят своята театрална постановка в Дома на културата.
Тържество за Коледа организират и III ОУ „Христо Ботев“ на 13 декември, а IV ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“ на 20 декември, като малко по-късно на същата дата – 20.12 НЧ „Отец Паисий – 1919“ ще изнесат своя Коледен концерт.
На 14 декември отново ще се насладим на театралното изкуство с постановката „Нощта преди Коледа“, а на следващия ден Танцови школи „Македонски“ ще представят своя концерт-спектакъл.
За любителите на операта от Врачанската опера ще ни представят на 17 декември концерт „Коледна приказка“. На следващия ден – 18 декември, ще се проведе традиционният Коледен благотворителен базар.
Ловно – рибарско дружество „Сокол“ и тази година атрактивно ще проведат своята ловна вечеринка на 19 декември, на пл. България.
Концерт – спектакълът на Огражденска четворка ще зарадва санданчани и гости на 22 декември, а на следващия ден Дома на културата отваря врати за концерта на ТФ „Хоуп“.
На връх Коледа по традиция и тази година ще има много изненади, които очакват малки и големи на 25 декември, 12:00 ч. на пл. „България“.
На 29 декември Община Сандански ще избере най-доброто младо вино на Празника на младото червено вино, а новата 2019 г. ще посрещнем всички заедно на 31 декември, 24:00 ч. на пл. България.
Изберете вашите събития и им се насладете! Коледа е!

 

Видяна 45437 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.