fbpx
Петък, 15 Май 2015 21:55 Written by 

Община Сандански представи проекта „Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания”

Община Сандански представи проекта „Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания”

Днес, в залата на Общински съвет бе направена начална пресконференция и бе представен проект „Разкриване на социални услуги – ново начало за децата и младежите с увреждания” от заместник кмета на община Сандански Мария Чинкова. В присъствието на екипа по проекта, заместник кмета Младен Тимчев и областния координатор Любка Дамянова бяха изложени целите и дейностите заложени в проекта на стойност близо 370 хил. лв.

В края на 2012 г. кметът на община Сандански Андон Тотев направи първа копка в село Вълково за изграждането на Център за настаняване от семеен тип и Защитено жилище, които вече са изградени и функциониращи. По представения проект е осъществена дейност за обгрижване на настанените деца и младежи в среда, близка до семейната с гаранция за сигурност, здравеопазване и развитие.

В Центъра бе назначен и обучен персонал за предоставяне на услугата ЦНСТ, а зам. кмета Чинкова изказа огромната си благодарност към кмета Андон Тотев и зам. кмета Младен Тимчев за оказаната подкрепа и съдействие при решаване на трудни казуси, свързани с реализирането на проекта.

Присъстваха представители на социални институции, детски градини, общинска администрация, заинтересовани страни и медии.

 

Видяна 2345 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.