fbpx
Вторник, 25 Октомври 2016 20:05 Written by 

Предстои пълно обновяване на детска градина „Зорница“ в с. Дамяница

Партньор на община Сандански е община Ново село, РМакедония

Община Сандански продължава успешно да печели и реализира европейски и трансгранични проекти.
Още един проект с изключителна важност в сферата на енергийната ефективност бе подписан миналата седмица. „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“ е проектът, по който ще бъдат обновени детските учебни заведения в с. Дамяница, община Сандански и община Ново село, Република Македония.
За опазване на околната среда и използване на природните ресурси на трансграничния регион, детската градина в с. Дамяница ще бъде изцяло обновена и санирана. Изолацията на сградата ще бъде цялостно сменена, покривът - основно ремонтиран. Всички врати и прозорци ще се заменят с нови, енергийно ефективни, а водоснабдителната и канализационната системи ще бъдат значително подобрени. За нуждите на детското заведение ще се поставят слънчеви колектори.
За обмен на опит и добри практики относно енергийната ефективност, ще се проведат семинари в община Сандански и в община Ново село. В тях ще вземат участие ученици, родители и учители. След провеждането им ще се състои публична проява – изложба, на която учениците ще покажат какво са научили за опазването на околната среда и ролята на енергийната ефективност.
За по-добра информираност и публичност по проекта ще се изработи уеб сайт, който ще дава информация за начините за постигане на енергийната ефективност и виртуален калкулатор за постигане на максимална информираност за енергийното състояние на сградата.
Проектът „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“ е с продължителност 2 години и е на стойност 396 861, 18 евро.

Видяна 1304 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.